FAQ’S

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

omweg
Wordt de bovenkant van de plint gekit?

Ja de bovenkant (muurzijde) wordt gekit, ook tegen de kozijnen aan wordt of gekit, of met eindstukjes gewerkt zodat er geen kops hout zichtbaar is.

Welke kleur heeft de plint?

Standaard worden de plinten in RAL 9010 geleverd, uiteraard is iedere kleur mogelijk (tegen meerprijs)

Hoelang zijn de plinten?

De plinten zijn 2.40 ¹m lang. Er zijn aanbieders welke plinten aanbieden met een lengte van ca. 5mtr. Hier werken wij echter niet mee, dit i.v.m de wendbaarheid van de plinten in de woning, en deze lengtemaat zijn meestal niet naar de verdiepingen te krijgen zonder kans op beschadigingen aan muren en schilderwerk.

Wanneer kan de montage plaatsvinden?

Dit gaat meestal gewoon in overleg, onze agenda zit snel vol, en houdt u er rekening mee, dat wanneer een andere aanbieder zegt wel direct te kunnen leveren, dat dit vaak niet zonder reden is.

Welke afwerking hebben de plinten?

Alle plinten worden standaard voorzien van zijdeglans lak, uiteraard is tegen meerprijs ook hoogglans mogelijk.

Wanneer geldt de korting?

De korting is van toepassing wanneer u de offerte binnen 8 dagen accepteert. Uitgesloten van korting zijn alle aanbiedingen. En geldt alleen voor plinten.

Hoe kan ik betalen?

Nadat u de factuur heeft ontvangen, versturen wij u een ING betaalverzoek middels email, sms of via whatsapp. Hiermee kunt u eenvoudig de factuur voldoen.

Wanneer moet ik de factuur betalen?

Zodra de plinten zijn gemonteerd dient de factuur te worden voldaan.

Kan ik de factuur vanuit het bouwdepot betalen?

U kunt ten aller tijde de factuur indienen bij u hypotheek verstrekker, daar zijn wij geen partij in.

Ik weet niet zeker of ik voldoende m¹ heb opgegeven wat nu?

Wanneer u een offerte opvraagt met daarin het aantal opgenomen het aantal m¹ nemen wij altijd ca 20% extra materiaal mee. De factuur wordt opgemaakt op basis van nacalculatie. Wanneer we aanvangen met de opdracht, leggen wij al het materiaal voor uw opdracht in de woning neer, wanneer we klaar zijn houden we als het goed is wat over. Het verschil hiertussen is hetgeen wat er aan materiaal is gebruikt en zal gefactureerd worden.

Hoe eindigt de plint tegen een kozijn aan?

Wanneer de oversteek klein is, wordt dit netjes gekit. Zodat er geen hout zichtbaar is, en het andere geval zullen we eindstukjes zagen.

Word ook de vloerzijde gekit?

Standaard wordt alleen de muurzijde gekit, tegen meerprijs kunnen wij ook de vloerzijde kitten.

Worden alle wanden gekit?

In principe worden alle wanden gekit, m.u.v. donkere wanden (lees anders dan wit)

Wordt alles in verstek gezaagd?

Bij de moderne plint is het niet nodig de binnenhoeken in verstek te zagen, de buitenhoeken worden uiteraard wel in verstek gezaagd. Bij alle andere type plinten worden zowel de binnen als de buithoeken in verstek gezaagd.

Hoe worden de plinten gemonteerd?

De plinten worden d.m.v. professionele power tech kit gelijmd.

Mijn muren zijn voorzien van behang, kunnen de plinten hierop gelijmd worden?

Op alle vlakke ondergronden in het mogelijk de plinten te monteren, dus ook op behang, houdt u er echter wel rekening mee dat er minimaal 5 cm vanaf de vloer er GEEN behang dient te zitten. Om een goede hechting te krijgen op de “kale” muur.

Eerst behangen/schilderen dan plinten of anders om?

Het maakt in principe ons niet zoveel uit, welke volgorde u aan wil houden, meestal in het makkelijker eerst de wanden te doen, en als laatste de plinten daarop plaatsen. houdt u er echter wel rekening mee dat er minimaal 5 cm vanaf de vloer er GEEN behang dient te zitten. Om een goede hechting te krijgen op de “kale” muur.

Levert u door heel Nederland?

Ons werkgebied is geheel Nederland, buiten Nederland gelden er andere prijzen.

Rekent u voorrijkosten?

Nee we rekenen geen voorrijkosten. Al onze plinten leveren en monteren wij all-inclusief zonder extra kosten. (m.u.v. parkeerkosten, tolwegen, ed.)

Welke dikte van de plint kies ik?

Wij adviseren altijd in geval van een houten, steen of laminaatvloer altijd te kiezen voor een 15 mm variant, omdat niet overal de vloer even strak gelegd is.

Met hoeveel zaagverlies dien ik rekening te houden?

Gemiddeld is dat 10% zaagverlies.

Komen jullie langs om de exacte maten in te meten?

Nee, u kunt zelf eenvoudig het aantal meters berekenen, door de wanden waar de plinten moeten komen, uit te stappen, (iedere stap is ca. 1 m¹)  het aantal meters geeft u op in de offerte aanvraag.

Wat moet ik zelf doen voor de montage?

De wanden waar de plinten dienen te komen, dienen vrij toegankelijk te zijn.

Gebruiken jullie ook plinten van 4.80 m?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel, een plint langer dan 2400 mm is niet strak te plaatsen door de ongelijkheid van bijna alle vloeren.
Dat is niet vreemd omdat de vloeren nu eenmaal niet 100% vlak zijn.

Kieren doen afbreuk aan het totaalbeeld, De kans hierop is met een lengte van +2400mm vele malen groter.
Een 2440mm lengte is beter handelbaar in de ruimtes.

Met het juiste gereedschap, kennis en vakmanschap van stuntenmetplinten.nl  bereik je een fantastisch resultaat!

Een ander verkoop argument wat je ook hoort is, “je hebt dan minder overgangen nodig” Kieren tussen vloer en plint is een grotere ergernis dan een plint te moeten verlengen.

Ik heb de offerte geaccepteerd, wat nu?

Nadat de offerte is geaccepteerd, ontvangt u een agendaverzoek voor de plaatsing van de plinten. Om misverstanden te voorkomen neemt u een week voor de geplande datum zelf nog even contact met ons op, bij voorkeur via de mail, om alle maten/data/tijden en adresgegevens te verifiëren. Op de dag van de montage is het wenselijk dat u vanaf 8 uur ’s morgens, telefonisch bereikbaar bent voor eventuele vragen en of wijzigingen in de planning.

Ik krijg een gietvloer, waar moet ik rekening mee houden?

Wanneer de plinten t.b.v. een gietvloer op een “kale” betonnen vloer gemonteerd moeten worden, en ook de onderzijde van de plint gekit dient te worden dient de vloer stofvrij te zijn. (het kitten van de vloerzijde wordt extra berekend) Wanneer er kantband op de wanden zit dienen deze voor de montage te zijn verwijderd

Waar worden de plinten gezaagd?

Bij voorkeur buiten, maar bij slecht weer dient er voldoende ruimte en licht te zijn om de plinten binnen te kunnen zagen.

wooninspiratie

wooninspiratie

Cashback actie

cashback

Aanbieding

Reclame
banner
Reclame
voordelen stuntenmetplinten