Welk materiaal wordt er gebruikt om onze MDF-plinten te maken?

Sfeerplinten (voorgelakt Ral 9010)

Deze zijn gemaakt van Medium Density Fibreboard (MDF). Dit plaatmateriaal wordt via een thermomechanisch proces gemaakt van houtvezels en synthetische harsen. MDF-producten krijgen hun fijn verdichte vezelstructuur over de gehele doorsnede door persing onder hoge druk en hoge temperatuur.

Door het gladde oppervlak is MDF geschikt voor een veelvoud aan bewerkingen en bijzonder geschikt om af te lakken. Onze sfeerplinten zijn gemaakt van MDF in V313-kwaliteit. Deze kwaliteit is extra vochtwerend, waardoor de plinten veel minder en langzamer uitzetten en zwellen onder invloed van vocht, dan plinten van standaard MDF. Het MDF is vaak groen gekleurd om beter herkenbaar te zijn dan vochtwerend. Lees meer over MDF V313 kwaliteit.

Eigenschappen plinten

Sfeerplinten zijn één maal voorgegrond en één maal voorgelakt in RAL 9010 (zuiver wit), zodat de plinten in de meeste gevallen direct als eindproduct gebruikt kunnen worden. Deze laklaag geeft voldoende bescherming en de plinten zijn dus kant-en-klaar. U kunt ze echter ook zelf aflakken in een andere kleur.

Afkitten

Onze monteurs kitten standaard de bovenzijde en de binnenhoeken van de plinten af. (Donkere wanden worden op eigen risico gekit)

Eindstukken

Tegen bijvoorbeeld de kozijnen eindigen we standaard met een geschaafde kant tegen het kozijn aan. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eindstukken te laten plaatsen. Wij maken geen gebruik van standaard eindstukjes. Deze zagen we op lokatie zodat er geen kleurverschil is tussen de plint en het eindstuk.

De meerprijs voor eindstukken vindt u op de pagina Tarieven MDF-plinten.

Verstek

De binnenhoeken van de moderne plint worden koud tegen elkaar verlijmd. Bij alle andere plintmodellen is het noodzakelijk dat wij zowel de binnen- als buitenzijde in verstek zagen. Wij berekenen hiervoor geen extra kosten.

Andere kleuren

Natuurlijk kunt u onze plinten ook in een andere kleur krijgen dan RAL 9010. U kunt dat eenvoudig zelf doen, maar natuurlijk ook door Stuntenmetplinten laten verzorgen. Het geniet namelijk de voorkeur de plinten te lakken (in een andere kleur) voordat deze geplaatst worden. De meerprijs voor aflakken in een andere kleur vindt u op de pagina tarieven MDF-plinten