Welke kleur kies ik?

Tegenwoordig is het heel modern om de plint in dezelfde kleur te schilderen als de muur, een trend die overgewaaid is uit België. Let op: u creëert hiermee wel een optisch kleiner vloeroppervlakte. Door bijvoorbeeld de plint mooi in hoogglans af te lakken en de muur juist in matte verf te zetten, creëert u een heel verrassend effect. Zijn uw deuren en kozijnen wit? Dan is uw plint dat ook. Op deze manier loopt het geheel mooi in elkaar door en brengt u rust in uw interieur. Wij raden wel aan de plinten voor montage in de juiste kleur te (laten) lakken.

Welke hoogte van de plint kies ik?

Over het algemeen kiest men vaak voor een hoogte tussen de 9 en 12 centimeter. Hierbij is de hoogte van het plafond en de grootte van uw woonkamer heel bepalend. Hoe hoger het plafond, hoe hoger de plinten, is een veelgehoorde uitspraak. Vaak komt uw vloer ook beter tot z’n recht bij het toepassen van een hoge plint. Heeft u een kleine woonkamer? Kies dan voor een lagere plint. Hoge plinten maken de ruimte namelijk alleen maar compacter. Met name de bouwstijl van de jaren ’30 zijn hoge plinten erg in trek door het stijlvolle en karakteristieke uiterlijk dat ze geven.

Welke dikte van de plint kies ik?

Ook de dikte van de plint is medebepalend voor de uitstraling van uw vloer, muur en gehele woning. Voordat u tot een aankoop overgaat, is het belangrijk om eerst de ruimte tussen de vloer en de muur op te meten. Zorg er altijd voor dat u een iets dikkere plint bestelt dan u heeft opgemeten, omdat sommige (houten) vloeren in de winter nog wel eens kunnen krimpen waardoor de ruimte iets groter wordt. Kies voor de juiste maat zodat u geen kier blijft zien tussen de vloer en de wand.